Чемпіонат світу у Львові

З 22 по 30 серпня 2016 року в селі Великий Дорошів проходив Чемпіонат світу з ракетомодельного спорту . Більше як 20 країн світу змагались в десятьох класах моделей ракет та ракетопланерів. Участь у чемпіонаті взяли команди з Італії, Китаю, Естонії, США, Швейцарії, Японії, Словаччини, Польщі, Болгарії, Канади, Великобританії, Чехії, Литви, Іспанії, Білорусі, Словенії, Латвії та інших країн світу.

Спортивне містечко розгорнулось в 11 км від Львова. На льотному полі площею понад 100 000 кв м розташували не тільки зону для змагань, але і фан-зону та фуд-корт. З центру Львова курсував безкоштовний трансфер.

Окрім офіційної програми змагань організатори чемпіонату провели два позакласових змагання, в яких взяли участь не лише спортсмени, але й усі охочі. Це були змагання моделей ракет класу S2/Р з вантажем, а також популярні в Україні перегони дронів Copters Race.

Україна, зокрема Львівщина, вперше проводла такі престижні змагання світового рівня. Право приймати їх держава виборола у 2014 році в штаб-квартирі Міжнародної авіаційної федерації (м. Лозанна). Це стало можливим завдяки успішному проведенню на Львівщині чемпіонату Європи з ракетомодельного спорту 2015 року.

Ракетомодельний спорт – це спортивно-технічний вид спорту, в якому учасники змагаються в конструюванні, виготовленні, організації запуску моделей ракет, а також пілотуванні, якщо мова йде про радіокеровані моделі. Цей вид спорту призначений для людей практично усіх вікових груп.

У зв’язку з успішними виступами вихованців Золочівської станції юних техніків на Всеукраїнських змаганнях та за вагомий вклад у розвиток ракетомодельного спорту тренером збірної команди України юніорів Тренерською Радою призначено майстра спорту України Володимира Карплюка, а помічником – голову Федерацій ракетомодельного спорту у Львівській області Івана Карплюка.

(Володимир Захарчук директор Золочівської станції юних техніків)

/Files/images/k-SXvpPgf3s.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 248